Leden van de kerngroep

Even voorstellen. De kerngroep van WerkWiel Wageningen kent sinds de oprichting een wisselende samenstelling. In 2020 zijn dit de vaste leden.

 

Marijke Mesdag

Marijke MesdagIn augustus 2016 zag ik een berichtje staan in het huis-aan-huisblad. Dit betrof een workshop schaalwandelen en hier wilde ik graag aan meedoen. Het werd een prima ochtend en een fijne workshop. Ik vond het prettig om in tweetallen met een eigen vraag aan de slag te gaan. En het was leuk om weer eens anderen te ontmoeten. Voor mij was het een uitnodiging om vaker te komen. Toen de kerngroep uitbreiding nodig had, ben ik daar al vrij direct ingestapt.

Voor mij staat WerkWiel Wageningen voor ontmoeting, aanmoediging en ondersteuning, inspiratie, ontwikkeling van jezelf en leren met en van elkaar. Graag draag ik daar extra aan bij met het invulling geven van het programma en de organisatie van ochtenden.

Rosalinde van Kralingen

Sinds oktober 2013 ben ik actief voor de Broekriem, een landelijke netwerkorganisatie die mensen aan het werk helpt. In april 2015 werden wij zelfstandig en richtten wij WerkWiel Wageningen op.

Rosalinde

Met mijn psychologie-achtergrond en sociale betrokkenheid ben ik een luisterend oor en probeer ik waar mogelijk mensen te ondersteunen en te verbinden. Met elkaar sta je zoveel sterker! Gouden tips liggen soms voor je neus, je moet ze alleen wel zien.

Inmiddels heb ik een betaalde baan, maar ik blijf graag betrokken. Als kerngroeplid krijg ik veel energie van het programma samenstellen en onderwerpen zoeken. Denk aan lachyoga, zelfvertrouwen, netwerkwandelen of creatieve brieven schrijven. Ik nodig gastsprekers uit en geef zelf af en toe een workshop, vaak over een psychologisch onderwerp. Wekelijks verstuur ik de uitnodigingsmail.

Ik vind het fijn om deelnemers met een positiever gevoel of handige tips een nieuwe week in te sturen. Want ook zonder werk ben je nog steeds evenveel waard als mens. Wellicht kun je deze ‘vrije’ tijd gebruiken om jezelf goed te ontdekken!

Ina Hendrikse

In 2018 lokte een aankondiging voor een boeiende workshop mij naar WerkWiel Wageningen. Zo kwam ik in contact met deze actieve groep vrijwilligers. De bijeenkomst voelde als een warm bad en sindsdien ben ik zelf ook actief betrokken als kernteamlid.

Wat mij aantrekt, is dat we met elkaar onze kennis, vaardigheden, wijsheid en aanwezigheid delen. Het voelen van verbondenheid en het ondersteunen van elkaar op mentaal en emotioneel gebied is erg verrijkend. Door er te zijn, leveren we samen een bijdrage aan de maatschappij.

Zelf bied ik graag een luisterend oor en twee rechterhanden. Ik pak aan wanneer daar behoefte aan is. Zo zorg ik onder meer voor een gastvrije ontvangst tijdens bijeenkomsten. Momenteel zoek ik een nieuwe kans in mijn vak. Daarbij zie ik het analyseren, structureren en vinden van een passende volgende stap in de mens- of techniekgerichte sector als een creatieve uitdaging.

Karin van Veen

In augustus 2016 bezocht ik voor het eerst een bijeenkomst van WerkWiel Wageningen. Op dat moment zat ik thuis na een verhuizing en vier tijdelijke contracten. Ervaringen met lotgenoten delen, elkaar steunen, inspiratie opdoen en mijn netwerk vergroten. Dat waren mijn doelen en hiervoor was WerkWiel Wageningen het juiste adres.

Als lid van het kernteam beheer ik de website. Verder denk ik creatief en praktisch mee over organisatorische zaken en het programma. Het is prettig om mijn vaardigheden en vakkennis zo in te kunnen zetten.

WerkWiel Wageningen draait volledig op vrijwilligers die incidenteel of regelmatig een bijdrage leveren. Dat is waardevol, want soms maakt een workshop of een luisterend oor voor werkzoekenden echt het verschil. Daarom blijf ik graag betrokken.

Niek Edelenbosch

Niek EdelenboschNa 30 jaar werken kwam ik thuis te zitten. Kort daarop kreeg ik te maken met het pijnlijke verlies van een dierbare. Enige tijd later hoorde ik van WerkWiel Wageningen en sindsdien is de dinsdagochtend mijn WerkWiel-ochtend. De eerste ochtend oefenden we de elevator pitch.

De bijeenkomst voelde als een warm bad vanwege de sfeer (gezellig, met aandacht voor elkaar) en er waren nuttige reflecties. Samen hebben we een groot netwerk. Daar kan ieder van ons de vruchten van plukken.

De bijeenkomsten van WerkWiel Wageningen geven voor mij wat extra structuur aan de week. Ook helpen ze bij het soms complexe zoekproces naar een goede match tussen mezelf en nieuw werk.

Het voelt als een vanzelfsprekende stap om ook zelf organisatorisch mee te helpen. Ik zorg voor een warm welkom, een kopje koffie of thee, en biedt een luisterend oor. Daarnaast denk ik mee over hoe we de ochtenden steeds interessant en afwisselend houden.